DOLAR 32,3330 0.24%
EURO 35,0943 -0.12%
ALTIN 2.296,580,85
BITCOIN 0%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Seçim ittifakı teklifi Meclis’te

Seçim ittifakı teklifi Meclis’te

ABONE OL
12 Mart 2018 02:32
Seçim ittifakı teklifi Meclis’te
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Gündemde 3 önemli düzenleme olacak. O düzenlemelerden en dikkat çekeni ise, seçim ittifakını yasal zemine oturtacak kanun teklifi. Teklifin Genel Kurul mesaisi pazartesi günü başlıyor.

Seçim ittifakı teklifi, torba kanun tasarısı ve 33 yıllık Katma Değer Vergisi yasasını değiştirecek düzenleme. Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftada bu düzenlemeler için mesai yapacak.

Geçtiğimiz hafta Anayasa Komisyonu’ndan geçen ittifak düzenlemesi, Genel Kurul gündemine geliyor. Teklife göre, genel seçimde, ittifak yapacak partiler, seçim takviminin başlamasından itibaren en geç yedi gün içinde, “ittifak protokolü” ile YSK’ya başvuracak.

İttifak oyları yüzde 10’u geçerse, katılan partiler de barajı aşmış sayılacak. Mühürsüz zarf ve oy pusulaları, YSK filigranı taşımaları durumunda geçerli kabul edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu, gerekli gördüğü hallerde sandıkların taşınmasına ve sandık bölgelerinin birleştirilmesine karar verebilecek. İttifak düzenlemesinin yasalaşması durumunda, Genel Kurul’da, torba kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

96 maddelik tasarıyla, içerik veya yer sağlayıcısı yurt dışında bulunan kuruluşların, internet ortamındaki yayınlarına devam edebilmeleri için RTÜK’ten lisans almaları zorunlu olacak.

Elektrik motorlu otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, arazi taşıtı ile motosikletler, muadil araçların yüzde 25’i oranında vergilendirilecek. Terör eyleminin ortaya çıkarılması ve bertaraf edilmesinde yardımcı olanlardan hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına ikinci istihdam hakkı verilecek.

16 yaş ve üzerindeki aracını hurdaya ayırarak yeni araç alanlara, 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki getirilecek.

33 yıllık KDV yasasını değiştirecek düzenleme ise, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.