DOLAR 32,3537 0.31%
EURO 35,1307 -0.02%
ALTIN 2.300,931,04
BITCOIN 0%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

FETÖ elebaşının yeğeninin ByLock yazışmaları ortaya çıktı

FETÖ elebaşının yeğeninin ByLock yazışmaları ortaya çıktı

ABONE OL
12 Mart 2018 02:28
FETÖ elebaşının yeğeninin ByLock yazışmaları ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) üye olmak suçundan yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapse mahkum edilen örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Büşra Gülen’in, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock yazışmaları deşifre edildi.

Hazırlanan “Tespit ve Değerlendirme Tutanağı”nda, Gülen’in “armihansa” kullanıcı adıyla programı 12 Ekim 2015 ile 19 Şubat 2016 arasında kullandığı bilgisi yer alıyor.

Gülen’in, ByLock üzerinden 702 mesaj gönderdiği, bin 151 mesaj aldığı, 52 mail gönderdiği, 668 mail aldığı ve program üzerinden kendisine 22 arama geldiği, 159 arama yaptığı tespit edildi.

Tutanakta örgüt elebaşının diğer yeğeni Hüseyin Gülen ile Büşra Gülen’in birbirlerini ekledikleri ve Gülen’in program üzerinde 5 gruba dahil edildiği, 29 kişiyle görüştüğü belirtildi.

“Her an tutuklanabilirim”

455 kaydın tespit edildiği ByLock yazışmalarında, “Kağıdı yanıma almadım, istişareye getirsem olur mu? Her an tutuklanabilirim malum, ilk bizi alacaklarmış haber geldi” mesajı da yer alıyor.

Gülen’in soyisminin örgüt elebaşıyla aynı olmasından dolayı örgüt içinde ayrıcalık tanındığı yazışmalarda görülüyor.

“Abla kiraları yatırdım, yeni eve geldim. Gümüşlerin de parasını gönderdim. Adam soyismimi duydu, bana özel hediye gönderecekmiş. Hocamızın yakınında bir isimmiş.”

Örgüt üyeleri için kamp

E.K. ile görüşme talep eden Gülen’in Ankara’da yaşamasına rağmen İzmir’de “mütevelli grubu”nda olduğundan bahsetmesiyle ilgili, şu konuşmaları tespit edildi:

“E.K.: Büşra nerdesin?

Büşra: İzmir’deyim abla, bir şey mi oldu?

E.K.: Neredesin? Akademideyim, gel bize gidelim.

Büşra: Bozyaka’dayım, mütevelli grubunda.

E.K.: Orada ne işin var? Sen sahildesin mübarek, geçerken ealarına baksak.

Büşra: Yarın kiraları aldıktan sonra görüşsek olur mu abla?”

Gülen’in M.D. ile yaptığı görüşmelerde, abla diye hitap ettiği bir kişiden bir miktar para aldığı, aldığı parayla kamp ve kış paketi alışverişi yapacağı ve “Abla yarın akademide olacağız. 11 gibi ikimiz paket hazırlayacağız. Sonra diğer kızlar gelecek, kamp ayarlayacağız” ifadeleri yer alıyor.

Gülen’in Ö.Ç. ile yaptığı görüşmede de, iş yükünden bahsederek, “Abla yarın biz Ceren ablayla gazete merkezine gidip evlerin adreslerini güncelleyeceğiz. Vazife sahamız geniş ancak yetiştirebiliyoruz. Abla ben salı İstanbul’a gidiyorum 11 talebe ziyaret edeceğim” dediği kaydedildi.

Gülen’in İ.K. ile kamp programına yönelik yaptığı konuşmada ise, İ.K.’nin, “Bak şöyle yapalım; salı sabah serler ve siz hep beraber toplanalım olur mu? Akademide, orada yüz yüze netleştirelim” dediği belirtildi.

Kaynak: AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.