DOLAR 32,3485 0.24%
EURO 35,0799 -0.17%
ALTIN 2.307,031,31
BITCOIN 0%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Belçika’da kanser tedavisi görenlere engelli statüsü

Belçika’da kanser tedavisi görenlere engelli statüsü

ABONE OL
14 Mart 2018 03:53
Belçika’da kanser tedavisi görenlere engelli statüsü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika iş mahkemesinin kararına göre, Belçika’da kanser tedavisi görmüş olanlar ‘engelli’ haklarından yararlanabilecek.

Belçika mahkemesinin kararına göre, ülkede kanser tedavisi görmüş olanlar, “engelli” sayılacak ve engellilere tanınan haklardan yararlanabilecek.

De Standaard gazetesinde yer alan habere göre, 2012’de kanser teşhisi konulan ve bir mağazada satış görevlisi olarak çalışan Maaike, 6 ay süren kemoterapi tedavisinin ve 1,5 yıl süren rehabilitasyonun ardından işine yarı zamanlı dönmek istedi ancak bu talebi işveren tarafından kabul edilmedi.

Maaike, sivil toplum örgütleri ve sendikanın desteğiyle konuyu yargıya taşıdı.

Belçika İş Mahkemesi, “Davacının kanser tedavisi nedeniyle engelli durumuna düştüğüne ve işine geri dönmesine” hükmetti. Mahkeme ayrıca, davacı kadına 12 bin 500 avro tazminat ödenmesine karar verdi.

Avrupa Adalet Divanının bedensel engeli geniş anlamda yorumlayan içtihadına dayanan mahkeme kararı Belçika’da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Bundan sonraki davalar için de emsal teşkil edecek karar, Belçika’da kanser tedavisi görenlerin hastalığın kalıcı etkisi nedeniyle “engelli” sayılmasının da önünü açtı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.