DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 0%
İstanbul
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Afrin’de 8 köy daha teröristlerden arındırıldı

Afrin’de 8 köy daha teröristlerden arındırıldı

ABONE OL
12 Mart 2018 18:51
Afrin’de 8 köy daha teröristlerden arındırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TSK’nın Afrin’i terör örgütlerinden arındırmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam ediyor. Mehmetçik, 6 yıldır teröristlerin işgali altında olan Afrin’in merkezine doğru ilerliyor.

  • TRT Haber üç koldan kuşatılan Afrin’de
  • Zeytin Dalı Harekatı’nda 3347 terörist etkisiz hale getirildi
  • Gizlenmeye çalışan teröristler etkisiz hale getirildi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin’e girmemize 4-5 kilometre kaldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’in Kibar, Zındıkan, Kile, Gümüşburç, Celeme, Hapol, Berlane Kuy ve Küçük Karkin köylerini teröristlerden temizledi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 5’i belde merkezi, 159’u köy ve 33’ü kritik nokta olmak üzere toplam 197 bölgeyi kontrolü altına aldı.

Harekatta kurtarılan alanın büyüklüğü bin 100 kilometrekareyi aştı.

Dün gerçekleştirilen operasyonlarda da 18 nokta terör örgütünden kurtarılmış, Cinderes-Afrin yolu üzerinde stratejik önemdeki Bableit Havaalanı ve kritik öneme sahip Bocite Dağı temizlenmişti. 

Terör örgütü YPG/PKK’nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler’den de tepki görüyor.

Kaynak: AA, TRTHaber

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.