DOLAR 32,3717 0.12%
EURO 34,9604 -0.32%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 0%
İstanbul
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

SON DAKİKA: Ankara Siteler’de yangın: 5 işçi hayatını kaybetti

SON DAKİKA: Ankara Siteler’de yangın: 5 işçi hayatını kaybetti

ABONE OL
17 Ocak 2019 00:13
SON DAKİKA: Ankara Siteler’de yangın: 5 işçi hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SON DAKİKA HABERİ:Ankara Siteler’de döşeme atölyesinde yangın çıktı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yangında Suriye uyruklu 5 işçinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Son dakika haberi! Alınan bilgiye göre, Siteler Şenkal Sokak’ta bir mobilya firmasında akşam saatlerinde yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 

Alevlerin tüm atölyeyi sardığı yangında Suriye uyruklu 5 işçi hayatını kaybetti, 8 işçi de yaralandı. Yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülürken, yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

“5 SURİYE UYRUKLU İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Siteler’de bir mobilya atölyesinde çıkan yangında Suriye uyruklu 5 işçinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ersoy, Ankara Siteler’deki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın nedeniyle olay yerine geldi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ersoy, yangının saat 18.00 sıralarında başladığını belirterek,  “Burada o saat itibarıyla çalışıyor olan 5 Suriyeli vatandaşımız maalesef alt katta başlayan yangının dumanından etkilenmemek için yukarı çıkmışlar. Yangın da yukarıya ulaştığında 5’ini de kaybettik. 5 Suriyeli kardeşimizi kaybettik.” dedi.

Yangının tamamen kontrol altına alınarak söndürüldüğünü belirten Ersoy, hayatını kaybedenlerin 3’ünün kimliğinin tespit edildiğini, diğer 2’sinin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Öte yandan, belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, yangından etkilenen 8 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

ANKARA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Sitelerde çıkan yangına ilişkin, “Hepimize geçmiş olsun. Ölenlere rahmet diliyoruz. Burada ağırlıklı olarak koltuk ve döşeme imalatı yapılan bir iş yeri. İtfaiyecilerden aldığımız bilgiye göre, yangın ikinci katta başlıyor ve üst katlara sirayet ediyor. Yoğun duman üreten malzemeler iş yerinde bulunuyor ve dumandan etkilenen 5 çalışan maalesef rahmetli oluyor. Şu an yapılan tespitler bunlar birde itfaiye erimiz dumandan etkileniyor. O da ayakta tedavi edildikten sonra görevinin başına dönüyor” dedi . Vali Şahin, ölenlerin Suriyeli olduklarına ilişkin sorulan soruya da “Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı araştırmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.