DOLAR 32,3141 0.19%
EURO 35,0862 -0.15%
ALTIN 2.277,470,01
BITCOIN 0%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

SON DAKİKA: AK Parti’nin adayı belli oluyor

SON DAKİKA: AK Parti’nin adayı belli oluyor

ABONE OL
8 Temmuz 2018 01:15
SON DAKİKA: AK Parti’nin adayı belli oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti, Meclis Başkanlığı için Başbakan Binali Yıldırım’ı aday gösterdi. Yıldırım, adaylığıyla ilgili açıklamada, “Vatana millete hayırlı olur inşallah. Başka adaylar da çıkabilir” dedi.

Son dakika haberi! 

AK Parti’nin Meclis Başkanlığı için adayı belli oldu.

Parlamenter sistemin son Başbakan’ı Binali Yıldırım, AK Parti’nin yeni dönemde Meclis Başkanlığı için aday gösterdiği isim olarak belirlendi.

YILDIRIM’DAN İLK YORUM

Yıldırım, adaylığıyla ilgili açıklamada, “Vatana millete hayırlı olur inşallah. Başka adaylar da çıkabilir” dedi.

Yıldırım, “İlk turda sonuçlanır mı?” sorusu üzerine “Bilemem, Meclis iradesine ben karar veremem. Meclisimiz, milletvekillerimiz ne derse o olur” diye konuştu.

Kendisinin daha önce TBMM Başkan adaylığına ilişkin soruya verdiği “Allah bir kapıyı kapatır, bir kapıyı açar” şeklindeki yanıtın hatırlatılması üzerine Yıldırım, “Kapı açıldı, gidiyoruz” ifadesini kullandı.  

AK Parti Grup Başbakanı Naci Bostancı ve grup başkanvekilleri, Yıldırım’ın Meclis Başkanı adaylık başvurusunu TBMM Başkanlığı’na sundu.

“PERŞEMBE SONUÇLANIR”

Başvuru sonrası açıklama yapan Bostancı, “Süreç başlamış oldu. Diğer partilerle görüşme şeklinde bir durum yasaya göre de şık olmayacak. Milletvekilleri müracaat edenleri görecek ona göre oy kullanacaklardır. Perşembe günü üçüncü turda sonuçlanır” diye konuştu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

TBMM Başkanlığı için adaylık başvuruları bugün başlayacak, 11 Temmuz Çarşamba günü saat 24.00’te sona erecek. TBMM Başkanlığı seçimi 12 Temmuz Perşembe günü yapılacak.

Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki (400 oy) çoğunluğu, üçüncü turda ise salt çoğunluk (301 oy) aranacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.