DOLAR 32,3809 0.18%
EURO 35,0836 -0.11%
ALTIN 2.325,350,27
BITCOIN 0%
İstanbul
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Mebbis Giriş

Mebbis Giriş

ABONE OL
26 Kasım 2020 20:18
Mebbis Giriş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mebbis giriş yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri giriş sistemi ile bakanlığa ait bütün uygulamalara tek bir çatı altından erişim mümkün hale gelmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının bilgi sistemi olan mebbis giriş sistemi ile pek çok yararlı uygulamaya ulaşılabilir. Modüller halinde düzenlenmiş olan bu sistemden öğrenciler, öğretmenler, idari personeller, müdürler ve veliler işlem yapma hakkına sahiptir.

Mebbis Giriş Nasıl Olur?

Uygulamayı kullanabilmek için internet sitesi üzerinden sisteme giriş yapılması gerekir. Bu aşamada kullanıcı adı ve şifre bilgisine ihtiyaç vardır. Bu bilgiler bağlı bulunan okul müdürlüğünden temin edilebilir.

Mebbis giriş amacıyla okuldan alınan şifre ve kullanıcı adı bilgileri ile sisteme girilir. Daha sonra işlem yapılan konuya uygun olarak modül seçilir ve buradan işlem tamamlanabilir. Giriş için kullanıcılara kullanıcı adı ya da TC kimlik numarası ve şifre ile girişin yanı sıra E devlet ile giriş imkanı da sunulur. Hangi yöntemin tercih edileceği isteğe bağlıdır. E devlet ile giriş yapılabilmesi için daha önce ptt’den şifre almış olmak gerekir. Diğer giriş için kullanılan şifre unutulduğunda ise giriş sayfasının alt kısmında yer alan “şifremi unuttum” kısmına tıklanır ve şifre doğrulama işlemleri tamamlanarak giriş yapılabilir.

Mebbis Ne İçin Kullanılır?

Mebbis kullanımı oldukça yaygındır. Bu platformda sıklıkla gerçekleştirilen işlemler e okul, e yatırım işlemleri, e burs işlemleri, halk eğitim işlemleri, personel işlemler, e yurt işlemleri, açık öğretim kurumları işlemleri, e taşınır, e akademi işlemleri, evrak işlemleri olarak bilinir. Bunların yanı sıra sitem üzerinde devlet kurumları modülü, özel eğitim kurumları modülü, e alacak modülü, meis modülü, egitek sınav modülü, performans yönetim sistemi modülü, döner sermaye modülü, faaliyet modülü, okul gelişim programı modülü ile ilgili de işlem yapılabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.