DOLAR 32,3459 0.23%
EURO 35,0536 -0.25%
ALTIN 2.276,49-0,03
BITCOIN 0%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

EPDK’dan Shell hakkında soruşturma

EPDK’dan Shell hakkında soruşturma

ABONE OL
20 Eylül 2019 14:32
EPDK’dan Shell hakkında soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayilere istediği akaryakıtı vermediği iddia edilen Shell Petrol AŞ hakkında soruşturma başlatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) hakkında bayilere istediği akaryakıtı vermediği iddialarıyla ilgili Shell Petrol AŞ hakkında soruşturma başlattı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Shell Petrol A.Ş’nin herhangi bir arz sıkıntısı yaşanmamasına rağmen, bayilerinin istediği akaryakıtı vermediği ya da çok sınırlı miktarda verdiği gelen şikayetler doğrultusunda tespit edilmiştir.

İsmi ne olursa olsun, hiçbir dağıtım şirketinin serbest piyasa koşullarında belirlenen akaryakıt fiyatları üzerinden manipülasyon yapmasına ve tüketiciyi mağdur etmesine izin verilmeyeceği bilinmelidir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu piyasa faaliyetlerini bozacak bu tip girişimlerle ilgili gerekli adımları atmakta tereddüt göstermeyecektir.

Shell Dağıtım şirketi ile ilgili soruşturma süreci başlatılmış olup gerek görülmesi halinde cezai işlem uygulanacaktır.

Bütün dağıtım şirketlerimizin üzerine düşen sorumluluğu bihakkın yerine getirmesine rağmen tek bir şirketten kaynaklanan bu olayın tekrarlanmaması, akaryakıt piyasamızın sağlıklı işleyişi açısından büyük önem taşımaktadır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.