DOLAR 32,3425 0.07%
EURO 35,0274 -0.2%
ALTIN 2.316,411,73
BITCOIN 0%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Çelebi “Camiler Siyaset Yeri Değil, İbadet Yeridir”

Çelebi “Camiler Siyaset Yeri Değil, İbadet Yeridir”

ABONE OL
20 Mayıs 2019 19:36
Çelebi “Camiler Siyaset Yeri Değil, İbadet Yeridir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GAZETECİ SAVAŞ ÇELEBİ’DEN OLAY ARAŞTIRMA:

Almanya’da yaşayan Ordulu araştırmacı gazeteci ve televizyon program yapımcısı Savaş Çelebi, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında Almanya’da yaşayan Müslüman Türklerin, Almanya’da görev yapan din görevlilerinin görevlerini dinimiz gereği yerine getirmedikleri iddiaları ve şikâyetleri üzerine harekete geçti.

Araştırmacı gazeteci Savaş Çelebi, mikrofonlarını uzattığı Müslüman Türk vatandaşlardan aldığı şikâyetlerin başında ise camilerin ibadet yerinden çok siyaset yeri olduğu yakınmaları yönünde oldu.
Almanya’da yaşayan bazı Ordulu vatandaşlar ise Çelebi’nin uzattığı mikrofona açıklama yaparak; “Bu ara Almanya’nın birçok yerinde camiler siyaset yeri değil ibadet yeri oldu. Özellikle Avrupa’da görev yapan din görevlileri kimsenin isteği doğrultusunda değil, dinimizin gereğince görevlerini yapmalıdır. Birleştirici bütünlüğü sağlayıcı, görev yaptığı bölgede halkı dinleyen, halkla iç içe olan, özellikle gençliğe yön verecek kötü alışkanlıklardan uzak tutacak önderlik yapacak bir vizyona sahip olmalı.

Din görevlileri ayrıca Dinimizi sevdirerek işlemeli, gruplaşmaya ocu, bucu kavramlarının oluşmasına müsaade etmemeli. Diyanet işleri başkanlığımız Avrupa’da görev almak İçin sınava giren din görevlilerinde bu Vasıf’larına uygun olup olmadığına da dikkat etmelidir.

Din görevlileri, Camilerin insanların gıybet, dedikodu ve siyaset yapacakları yer değil, ibadet yapacakları yer olduğu unutulmadan davranmalıdırlar. Ama görüyoruz ki, din görevlileri camilerde kişilere ve gruplara göre hareket ediyorlar” diyerek yakınmalarını dile getirdiler.

Avrupa’da ki bazı camilerde din görevlilerinin kişilere ve guruplara göre hareket ettiği açıklamaları üzerine Gazeteci Çelebi, Diyanet İşleri Başkanlığına seslenerek; “Müslüman Türklerin yoğun bir nüfus ile yaşadıkları özellikle bu bölgede, konunun din ataşeliklerince dikkate alınarak gerekli işlemler derhal yapılmalı. Dolayısıyla elbette camiler siyaset yeri değil, ibadet yeridir.
Bu konularla ilgili olarak hemşerimiz Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş ile görüşme talebinde bulunacağım ve görüşme gerçekleştirdiği takdirde de kendilerine rapor sunacağım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.